VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOSTI

V podjetju 3dragons d.o.o., se zavedamo pomena zasebnosti in se zavzemamo za popolno zasebnost naših strank. Zagotavljamo vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varujemo skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja 3dragons d.o.o. Do vaših osebnih podatkov imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju 3dragons d.o.o. in pogodbeni obdelovalci izključno v okviru namenov, ki so predstavljeni v pristopni izjavi. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

 

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

V okviru blagovne znamke 3dragons v Sloveniji je upravljalec osebnih podatkov podjetje 3dragons d.o.o., Marentičeva ulica 10, 1000 Ljubljana (identifikacijska številka: SI 43705715; matična številka: 8871299000). Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkovin o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti obdelovalca, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

Na območju Slovenije imamo spletno trgovino www.3dragons.eu,  zadovoljstvo z izdelki sta temeljni vrednoti, za kateri se zavzemamo, zato s posebno skrbnostjo in odgovornostjo obravnavamo tudi osebne podatke strank. Zavzemamo se za zakonito, pošteno in pregledno obdelavo osebnih podatkov, pri čemer skrbimo, da imajo do njih dostop le pooblaščeni in kompetentni zaposleni, ki z osebnimi podatki ravnajo skladno s predpisi in jih ščitijo pred zlorabo ali uničenjem ves čas zakonite obdelave.

 

NAČINI PRIDOBIVANJA IN VRSTE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:

 

- Z vpisnico za pristop k bazi kupcev 3dragons. Podatke vnesemo prek spletnega vmesnika v glavno elektronsko bazo podatkov.

- Z registracijo na spletni strani 3dragons www.3dragons.eu preko spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

- Ob prijavi na e-novice na spletni strani 3dragons www.3dragons.eu. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

- Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

- Občasno preko nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

- Preko družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

- Preko vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

 

Oseba, ki s privolitvijo odda svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek, vstopi v bazo kupcev 3dragons. Vpis v bazo je brezplačen in z njim stranka nima nikakršnih obveznosti.

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

 

- osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali stacionarna številka);

- uporabniško ime in geslo;

- dodatni osebni podatki (datum rojstva in spol);

- osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;

- podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, naslov za dostavo in izstavitev računa);

- podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);

- podatki z naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem kontekstu);

- fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite;

- podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družabnih omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook strani 3dragons.eu;

- lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete;

- vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij;

- drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (npr. stanje vaše kože, starost ipd., ko iščete ustrezne izdelke).

 

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNA PODLAGA

Podjetje 3dragons d.o.o. osebne podatke zbira in obdeluje v okviru trženjskih aktivnosti in prodaje prek spletne trgovine www.3dragons.eu. Podatke zbiramo za naslednje namene:

 

- obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah ter ekskluzivnih personaliziranih ugodnostih za člane na podlagi demografskih podatkov, kot je rojstnodnevna - ugodnost, po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;

- pošiljanje promocijskih in oglasnih sporočil po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;

- nudenje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.);

- izvedba prodaje in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine;

- preverjanje identitete v izogib goljufijam;

- upravljanje vašega sodelovanja v raznih promocijskih ali oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe, raziskave trga ipd.);

- izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini);

- izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz kakršnegakoli dogovora z vami;

- upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);

- zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani www.3dragons.eu v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;

- oglaševanje prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram);

- oglaševanje in administrativno upravljanje na spletni strani www.3dragons.eu;

- izvajanje raziskav in analiz spletne strani www.3dragons.eu, vključno z analizo učinkovitosti trženjskih in oglaševalskih akcij z orodji za spletno analitiko.

 

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.


SPLETNA STRAN IN SPLETNA TRGOVINA

Ob obisku spletne strani www.3dragons.eu se za delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki. To so podatki o strojni in programski opremi vaše naprave, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime domene, obiske podstrani na spletnem mestu, trajanje posameznega ogleda strani, vaše poti po spletnem mestu, podatke o nastavitvah zaslona in referenčne spletne strani, kot so iskalniki, spletne strani tretjih oseb ipd. Podatki o obisku spletnega mesta so opredeljeni le z edinstveno identifikacijsko številko in so anonimizirani, kar pomeni, da na njihovi podlagi posameznik ne more biti prepoznaven. Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke, pri čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov. Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@3dragons.eu. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

a) Spletni piškotki

 

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Načeloma piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Spletna stran 3dragons www.3dragons.eu uporablja spletne piškotke za zagotavljanje najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v spletni trgovini 3dragons ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/ ali na povezavi https://bit.ly/2ItJ6oJ.


PODATKI

Pri pregledovanju naše spletne strani vam je anonimnost zagotovljena. Osebnih podatkov ne zbiramo. Svoje osebne podatke, kot so ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka, nam prostovoljno zaupate ob registraciji v naši spletni trgovini, zaradi korespondence, nakupa, ali sodelovanja v spletnih raziskavah, itd. Podjetje 3dragons d.o.o. lahko zadrži elektronska sporočila, katera ste poslali spletni trgovini 3dragons (info@3dragons.eu), jih pošlje vzdrževalcu spletne strani ali našim drugim sodelavcem, ki sodelujejo v spletni trgovini. Ta smejo biti na vpogled, vendar le za notranjo uporabo podjetja 3dragons d.o.o. in za nenehno izboljševanje dela v celotnem podjetju. Podjetje 3dragons d.o.o. dnevno analizira podatke o obiskanosti spletne trgovine 3dragons, statistiko dnevnih obiskov, dnevno pobiranje določenih datotek, iz katere države je bil obiskovalec, ki je pobral datoteko. Zbrana statistika nam služi za izboljševanje uporabnosti in prijaznosti na sami strani, lahko pa jo posredujemo tudi tretjim osebam, toda tovrstna statistika ne vsebuje nobenih osebnih podatkov, saj nikakor ne služi v te namene.

 

ARHIV DOKUMENTOV

Za vsa naročila vam bomo po e-pošti poslali potrditev naročila. Račun dobite skupaj ob dobavi pošiljke. Vsi dokumenti (evidence nakupov, naročila, računi, reklamacije) se hranijo v podjetju 3dragons d.o.o., Marentičeva ulica 10, 1000 Ljubljana. Registrirani kupec lahko kadarkoli zahteva kopije dokumentov, katere mu pošljemo po elektronski pošti ali po navadni pošti. Lahko pa si jih tudi ogleda v samem uporabniškemu vmesniku.